Ääni Perussuomalaisille on ääni vahvalle, itsenäiselle Suomelle

Suomessa liian moni kotitalous joutuu juuri nyt aidosti miettimään, miten he selviävät arjessa, kun asumiskustannukset ovat räjähtäneet ja ennätyskorkea inflaatio nakertaa palkkojen ostovoimaa. Asumisen hintaa nostaa etenkin lämmityskustannusten raju nousu, jota ei selitä vain Venäjän hyökkäyssodan aiheuttama energian hinnan nousu, vaan myös väärät energiapoliittiset ratkaisut ja yltiöpäisen ilmastopolitiikan ja vihreän siirtymän toimenpiteet.

Nyt on tärkeämpää kuin koskaan, että seuraava hallitus onnistuu pysäyttämään negatiivisen kierteen ja kääntämään suunnan ylöspäin. Talouden tasapainotus on välttämätöntä, mutta se tulee tehdä tavalla, joka ei pahenna olemassa olevia ongelmia.

Hallituspohja ratkaisee

Maaseudun Tulevaisuuden teettämän kyselyn perusteella suomalaisten suosikki hallituspariksi olisi kokoomuksen ja SDP:n ympärille rakentuva sinipunahallitus. Tässä taloustilanteessa se voisi olla Suomelle katastrofi. Kuka enää puolustaisi suomalaisia ja ajaisi suomalaisten etua Euroopassa. Lisäämällä tähän hallituspohjaan vihreät ja vasemmistoliitto olisi katastrofi valmis.

MT:n kyselyn perusteella toiseksi suosituin hallituspohja olisi kokoomuksen ja perussuomalaisten yhdistelmä. Tuloksena olisi oikeistohallitus, johon sopisi oikein hyvin myös keskusta ja KD. Kipukohtia toki olisi tälläkin hallituskoalitiolla.

Äänestäminen vaaleissa on tärkeämpää kuin koskaan. Äänestämällä Perussuomalaisia voit luottaa siihen, että taistelu Suomen ja suomalaisten puolesta jatkuu. Mitä enemmän saamme siihen tukea kansalaisilta, sitä tehokkaampaa se on.

Toimiva SOTE

Vanhustemme hyvä hoito on suomalaisille kunnia-asia. Tarvitsemme lisää hoitajia, lisää erilaisia senioreille tarkoitettuja asumisvaihtoehtoja ja lisää ympärivuorokautista hoiva-asumista. Hoitajien työskentelyolosuhteita ja palkkausta parantamalla heitä kyllä Suomesta löytyy. Väestön vanhetessa, erityisesti Lapissa, tarvitsemme myös uusia omaishoitajia. Taloudellisia kannustimia ja mahdollisuuksia omaishoitajana toimimiseen myös työelämän aikana tulee kehittää. Kasvavat mielenterveysongelmat ja päihde- ja huumeriippuvuudet huolestuttavat ja keinoja niiden taklaamiseen tulee etsiä aktiivisesti.

Työvoimapulan ratkaisuksi Perussuomalaiset kehittäisi työmarkkinoita. Tämä tarkoittaa joustoja työmarkkinoilla kohentamaan tuottavuutta ja yritysten kilpailukykyä. Tämä tapahtuu parhaiten yleissitovien työehtosopimusten puitteissa. Sen sijaan, että Suomeen tuodaan jatkuvasti uusia matalapalkkatyöntekijöitä ulkomailta, tulee osa-aikatyötä tekevien asemaa parantamaa, jotta alalta poistuminen vähentyy. Perussuomalaisten ehdotus tähän on työntekijäpoolimalli, jolla parannetaan osa-aikatyöntekijöiden asemaa ja varmistetaan riittävä työvoiman saanti yrityksille.

Myös jo eläkkeelle siirtyneissä on potentiaalia työvoimapulan ratkaisuun. Ihmisen työuraa pitää jatkossa lähestyä uudella tavalla, jolloin työhaluisia ja -kykyisiä henkilöitä kannustetaan eläköidyttyäänkin tekemään esimerkiksi osa-aikatyötä.

Energiapolitiikka

Euroopan riippuvuus venäläisestä energiasta ja Kiinasta arvoketjujen ja raaka-aineiden osalta on osoittautunut isoksi virheeksi.

Perussuomalaisten esittämä Sinivalkoinen siirtymä tarkoittaa suomalaisen teollisuuden kotiin palaamista Kiinasta ja Intiasta. Ydinvoimalla lisätään vähäpäästöisen energian määrää. Metsähake ja turve on myös pidettävä mukana energiapaletissa. Tuulivoiman lisärakentamisessa tulisi ottaa viiden – kuuden vuoden tauko. Tuulivoiman haittavaikutukset ympäröivälle luonnolle ja asukkaille pitää ottaa todesta. Tuulivoimateollisuudelta pitää vaatia saman verran säätövoimaa kuin rakennettavaa tuulivoimaa. Tarvitsemme tuulivoimalain.

EU-politiikka

Omien taloushaasteidensa ohella Suomi on EU:n takia yhä enenevissä määrin vastuussa Etelä-Euroopan maiden elättämisestä. Suomi saa Naton jäsenenä aidot turvatakuut, eikä siten ole perusteltua jatkossa turvallisuuteen vetoamalla hyväksyä EU:n taloudellista yhteisvastuutaakkaa.

Suomelle on mahdollista saavuttaa muiden Pohjoismaiden talouskasvu oikealla politiikalla.

Suomesta on tehtävä maa, jossa työ on aina kannattavaa ja palkalla tulee toimeen.

Piditkö artikkelista? Jaa se kavereillesi:

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Jätä kommentti